You are here

Mäntänvuoren Partiolaiset maailmanjamboreella Ruotsissa

27.7.- 8.8.2011 järjestettiin Ruotsissa 22. maailmanjamboree. Mäntänvuoren Partiolaisista meitä lähti leiriläisenä leirille kaikkiaan kuusi tyttöä lähes 40 000 muun ihmisen joukkoon. Leiri oli pitkä, matkat mukaan luettuina neljäntoista yön mittainen, mutta tuntui aivan vilahtavan ohitse. Päivisin kävimme järjestetyissä ohjelmissa ja illemmalla kuljeksimme leirialueella: keskusaukiolla, eri kylien keskustoissa ja  lukuisten alaleirien lomassa. Oli hienoa nähdä kaikkialla ympärillä liehumassa eri kansallisuuksien lippuja ja puhua erilaisista kulttuureista tulevien partiolaisten kanssa. Yleisesti ottaen kaikki leirillä olivatkin todella mukavia ihmisiä ja tervehtivät tuntemattomiakin vastaantulijoita iloisesti. Jamboree oli meille ainutlaatuinen ja avartava kokemus.

teksti ja kuvat: Iiris Heikkinen

Lippukujaa kulkiessa tajusi leirin suuruuden - leiriin otti osaa partiolaisia lähes 150 maasta.

Kuvassa MäPalaisista vasemmalta lukien Pinja Paarlahti, Veera Koskinen, Iiris Heikkinen, Iina Rajala ja Kerttu Valo. Kuvasta puuttuu Milla Huikuri. Leirillä oli MäPalaisia myös leirilippukunnan johdossa ja ISTeinä eli palveluleiriläisinä osana kansainvälistä International Service Teamia.

Suomalaiset olivat iso osa leiriä, sinivalkoiset telttamme näkyivät kauas ja Suomen liput liehuivat eri puolilla leiriä. Hauskinta oli, että telttanaapurit ympärillä saattoivat olla täysin toiselta puolelta maailmaa.

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer