You are here

Partiotapahtumia vuodelta 2015

Partiokauteen on mahtunut monenlaisia tapahtumia.

 

CERTEMEREN COWBOYT

Kesäleirillä touhuttiin kaikkea kivaa. Rakensimme leijoja ja teimme matonkuteista avaimenperiä. Rakensimme donitsin, joka kellui, havuista ja pressusta. Donitsin lisäksi vedessä uitiin ja melottiin sekä saunottiin uimisen jälkeen. Yövyimme teltoissa ja mökeissä. Vikana iltana sudarit ja seikkailijat saivat kasteen uuteen ikäluokkaan. Illalla paistoimme lettuja ja vaahtokarkkeja nuotiolla.

JAMBOREE

TAMMIRANNASSA SYYSKAUDEN ALOITUS

Tammirannassa oli erilaisia tehtävärasteja. Harjoittelimme solmuja, hypimme keppihevosilla, tunnistimme eläimiä ja arvioimme purkissa olevien asioiden määriä. Lisäksi teimme sanomalehdistä paperiveneitä ja ajoimme kauko-ohjattavalla veneellä, josta tosin ehti loppua akku ennen kuin kaikki ehti kokeilla. Paistoimme tietenkin makkaraa.

KATISKALAHTI

Katiskalahdessa me tarpojat ja osa samoajista raivasimme metsää ja rakensimme laavua. Korjasimme myös venevajan kattoa ja paistoimme makkaraa ja vaahtokarkkeja.

ROK RACE

Me uudet samoajat olimme RyhmänOhjausKurssin toisella osalla. Lähtöpaikalla meidät jaettiin pieniin ryhmiin joissa toimimme tapahtuman ajan. Suunnistimme monta kilometriä rinkat selässä suorittaen tehtäviä ja tehden omat ruuat trangialla. Perille päästyämme saimme hyvää rokkikokin tekemää ruokaa ja aloimme kasaamaan majotteita. Kun kaikki oli paikalla, oli erilaisten kisamaisten aktiviteettien aika. Harjoittelimme erilaisia perustaitoja. Illalla oli saunomista ja makkaran paistoa.

Aamulla oli solmukisa ja kisasimme etsimällä rasteja ja vastaamalla niissä oleviin kysymyksiin. Teimme trangialla jauheliharisottoa ja lopuksi söimme omenakaurapaistosta. Saimme todistukset ja lähdimme kotiin.

PEPEN PAJALLA JA RETKI HERÄJÄRVELLE

Pepen pajalla keräsimme tavaroita mitä voisimme tarvita retkellä.

ERÄTAITOVIHJARIT

Osa samoajista lähti Lempäälään Erätaitovihjarit-tapahtumaan. Siellä harjoittelimme oman lippukunnan kanssa erilaisia juttuja mitä voisi oman ryhmän kanssa tehdä. Ohjelmaan kuului erilaisten telttatyyppien kokoomista, myrskylyhtyjen huoltamista ja puukkojen ja kirveiden terotusta. Teimme nuotion puista mitä löydettiin luonnosta ja tutuistuimme erilaisiin nuotiotyyppeihin. Harjoittelimme erilaisia tapoja tehdä tulta. Tuluksilla sekä teräsvillan, patterien ja pumpulin avulla oli helppo saada tuli aikaan, mutta pelkästä puusta ei onnistunut saada tulta.

NÄLKÄPÄIVÄKERÄYS

JAMBOREEN MATKAKUVATKUVAT JA KERTOMUS LEIRISTÄ

EXPLO

Matkan taitoimme junalla Riihimäelle ja sieltä kävelimme omille kouluille. Ilmoittautumiset koululla ja luokkiin yöpymispaikat valmiiksi. Ilta muuten täysin vapaa. Aamulla oli herätykset ennen kahdeksaa. Aamupalan jälkeen jokainen lähti omiin taskuihin (aktiviteetteihin). Illasta iltabileet tai muuten vapaa-aikaa. Aamulla oli herätys kahdeksalta. Aamupalan jälkeen oli messu ja lähtö pois. Takaisin menimme taas junalla.

KALLIOLA

Ihan vapaasti Mä- retki.

ESITELMÄ JAMBOREELTA KLUBILLA

 

Tekijät: Minja ja Kiia

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer